Напомена: ово је незванична копија задатака. Као таква, не гарантује се да ће овај сајт бити одржаван, и немојте се изненадити ако са њега задаци одједном нестану.

Након што су ти прсти, масни од Смокија, склизнули са управљача и нехотице притиснули дугме на коме је писало “ворп-спид”, твој свемирски брод, Миленијумски Соко Штарк, нашао се изгубљен у ворп-спејсу. Љуљање брода узроковано јаким гравитационим таласима убрзо је учинило да добијеш морску болест. Не желећи да полусварени Смоки заврши на командама твог брода, притискаш дугме са натписом “Тутањ!”, које те у најкраћем могућем времену одводи до излаза из ворп-спејса, а то је ворм-хол чији се други крај налази у твом wc-у на планети Земљи.

Пар деценија раније, у 2019. години, ево тебе како програмираш свој будући свемирски брод. Познавајући свој слаб стомак, предвиђаш ситуацију у којој ћеш хитно морати да напустиш ворп-спејс, те желиш да напишеш програм који ће твој број одвести до излаза у што краћем времену.

Ворп-спејс има облик табеле димензија \(D_x \times D_y\) (\(D_x\) је број колона, а \(D_y\) је број врста). На једном од поља ворп-спејса се налази твој брод, и на једном од поља се налази излаз (брод и излаз могу бити и на истом пољу). У једној јединици времена твој брод може да пређе на неко од суседна четири поља ворп-спејса (горе, доле, лево или десно). Међутим, ворп-спејс је уврнут, па ако се нађеш на пољу уз његову ивицу и покушаш да се помериш у правцу те ивице, осванућеш на пољу које се налази на супротној страни ворп-спејса. Прецизније, ако се налазиш у првој врсти и покушаш да идеш горе, појавићеш се у истој колони, али у последњој врсти; и обрнуто, ако се налазиш у последњој врсти и покушаш да идеш доле, појавићеш се у истој колони, али у првој врсти. Слично важи и за лево и десно - померањем у лево у првој колони, завршићеш у последњој колони исте врсте; и обрнуто, померањем у десно у последњој колони, завршићеш у првој колони исте врсте.

Верујеш да ће твој стомак умирити и просто сазнање колико је твој брод удаљен од излаза из ворп-спејса, па за прву верзију програма желиш да израчунаш само то - минимално потребно време да брод дође до излаза.

Опис улаза

У првој линији налазе се цели бројеви \(D_x\) и \(D_y\), који представљају број колона и број врста ворп-спејса. У другој линији налазе се цели бројеви \(A_x\) и \(A_y\), који представљају колону и врсту у којој се налази твој брод. У трећој линији се налазе цели бројеви \(B_x\) и \(B_y\), који представљају колону и врсту у којој се налази излаз. Бројеви врста и колона почињу од \(0\).

Опис излаза

У јединој линији излаза исписати тачно један број - минимално потребно време да твој брод доведеш до излаза.

Пример 1

Улаз

6 6
0 3
2 2 

Излаз

3

Објашњење

До излаза ћеш најбрже доћи у три јединице времена, на пример тако што идеш једном на горе и два пута на десно

Пример 2

Улаз

9 7
6 1
1 5 

Излаз

7

Објашњење

Једно од могућих најкраћих решења је приказано на слици.

Ограничења

Напомене