Напомена: ово је незванична копија задатака. Као таква, не гарантује се да ће овај сајт бити одржаван, и немојте се изненадити ако са њега задаци одједном нестану.

Седмоструки светски шампион, Џонас Њубауер спрема се за следеће светско првенство у Класичном Тетрису. Пошто зна да његова конкуренција вредно вежба, укључујући и његовог младог ривала Џозефа који се скоро појавио на Тетрис сцени, слободном проценом је закључио да му је потребно још укупно \(T\) минута играња како би обезбедио своју осму титулу. Смислио је следећи план тренирања.

Наизменично ће играти Тетрис \(X\) минута, па \(Y\) минута одмарати очи и пити кафу. Када заврши са одмором, поново ће се вратити на играње Тетриса и тако у круг док укупно не одигра тачно планираних \(T\) минута (престаје да тренира у тренутку када заврши \(T\)-ти минут играња).

Колико му је укупно потребно минута од почетка тренинга (рачунајући и време за одмор између играња) како би одиграо \(T\) минута Тетриса?

Бум! Тетрис за Џонаса! <3

Опис улаза

У јединој линији улаза налазе се три цела позитивна броја \(X\), \(Y\) i \(T\).

Опис излаза

У јединој линији излаза исписати колико минута је потребно од почетка тренинга како би Џонас одиграо \(T\) минута Тетриса.

Ограничења

Тест примери су подељени у 3 дисјунктнe групe:

Примери

Пример 1

Улаз

5 4 8

Излаз

12

Објашњење

Џонас ће одиграти \(5\) минута Тетриса, након чега ће одморити \(4\) минута. После тога, одиграће још \(3\) минута Тетриса и тиме завршити \(8\) минута играња. ### Пример 2

Улаз

3456 1 1800

Излаз

1800

Објашњење

Џонас ће одиграти свих \(1800\) минута пре него што му буде била потребна пауза.

Пример 3

Улаз

305 534 13413413003

Излаз

36897880205

Напомена