Напомена: ово је незванична копија задатака. Као таква, не гарантује се да ће овај сајт бити одржаван, и немојте се изненадити ако са њега задаци одједном нестану.

Важно обавештење: одржава се концерт најпознатијих извођача рок музике на коме учествују Рибља Чорба, Бајага, Рокери с Мораву, Дејан Цукић и Ријана! Органи реда су добили информацију да су неки учесници Државног такмичења из информатике (уједно и љубитељи турбо-фолка) одлучили да се инфилтрирају међу публиком и праве нереде певајући песме Драгане Мирковић, Шемсе Суљаковића и Тејлор Свифт.

Простор на коме је публика можемо замислити као матрицу са \(n\) редова (нумерисаних од \(1\) до \(n\) одозго надоле) и \(m\) колона где је ред број \(1\) први ред, непосредно испред извођача, а ред број \(n\) је последњи ред. Свако поље матрице је или слободно (означено знаком ‘\(0\)’) или заузето од стране неке особе (означено знаком ‘\(1\)’). Када такмичар дође на концерт он изабере неко слободно поље у последњем реду и стане тамо (ако таквих поља нема, иде кући). Након тога, у једном потезу може урадити једну од следеће 2 ствари:

Такмичар жели да неким низом потеза дође до неког поља у првом реду али тако да ниједно поље не посети више од једном. Чим први пут дође до неког поља у првом реду, он више не прави потезе већ креће да брејк-денсује и пева “Цветак зановетак”; његов циљ је остварен.

Одредити на колико начина такмичар може остварити свој циљ и исписати тај број по модулу \(10^9+7\).

Опис улаза

У првом реду стандардног улаза налазе се цели бројеви \(n\), \(m\) и \(k\), редом, где су \(n\) и \(m\) димензије матрице а \(k\) снага такмичара. У наредних \(n\) редова, налази се по \(m\) карактера, без размака, од којих је сваки ‘\(0\)’ или ‘\(1\)’ - опис простора на коме је публика.

Опис излаза

У једином реду стандардног излаза исписати број начина на које такмичар може остварити свој циљ по модулу \(10^9+7\).

Ограничења

Подзадаци

  1. (7 поена) Нема људи у публици, тј. сви карактери улазне матрице ће бити ‘\(0\)’.
  2. (11 поена) \(n,m \leq 7\).
  3. (15 поена) \(k = 0\).
  4. (22 поена) \(n, m \leq 400\)
  5. (45 поена) Без додатних ограничења.

Примери

Пример 1

Улаз

3 9 3
010001100
101011010
011101110

Излаз

7

Објашњење

Имамо 3 реда и у сваком реду по 9 поља; снага такмичара је 3. Означимо са ‘U’ потез нагоре, са ‘L’ потез улево и са ‘R’ потез удесно. Ако се крене из поља (3,1), сви начини су: RURU и RURRU; ако се крене из поља (3,5), сви начини су: LUU, LULU, LURU; ако се крене из поља (3, 9), сви начини су: UU и ULU. Ово је укупно \(7\) mod \((10^9 + 7) = 7\) начина. Приметимо нпр да кретања RUU и RURRRU из поља (3,1) нису валидна - прво јер у трећем потезу није могуће ићи нагоре када је поље изнад заузето а друго јер у петом потезу такмичар не може гурати 4 особе јер му је снага 3.

Пример 2

Улаз

4 5 1
11000
00110
01001
10001

Излаз

0