Напомена: ово је незванична копија задатака. Као таква, не гарантује се да ће овај сајт бити одржаван, и немојте се изненадити ако са њега задаци одједном нестану.

A JAG™ egy forradalmian új stratégiai játék a “Legjobbak LTD.” cég kiadásában.

A játékban \(N\) terület van. Valamely két területnek lehet közös határa. Ismert az, hogy összesen \(N-1\) pár területnek van közös határa, és minden terület összekötött, vagyis bármely területről eljuthatunk bármely másik területre úgy, hogy áthaladunk bizonyos területeken.

A játékot két játékos játssza, és az összecsapás kezdetén ők területeket választanak. A területek kiválasztását felváltva végzik a játékosok. Először az első majd pedig a második játékos. Ilyenkor mindketten kiválasztanak egy olyan területet, amelyet még senki sem választott. A területek kiválasztásának folyamata addig tart, amíg létezik olyan terület, amelyet még senki sem választott.

Az első játékos területeinek szétszórtsága egyenlő a két legtávolabbi területei közötti távolsággal, vagyis a határok számával, amelyeken keresztül kell haladni ahhoz, hogy a legrövidebb úton haladva eljussunk egyik területről a másikra. Az első játékos célja az, hogy területeinek szétszórtságát minimalizálja, a második játékos pedig próbálja azt (az első játékos területeinek szétszórtságát) maximalizálni.

Kiíratni ezt a számot mindkét játékos legkedvezőbb játéka esetén.

Bemenet

Az első sorban az \(N\) szám, a területek száma áll.

A következő \(N-1\) sorban két szám: \(u\) és \(v\) áll. Ez azt jelenti, hogy \(u\) és \(v\) területeknek közös határa van.

Kimenet

A szabványos kimenet egyetlen sorában kiíratni az első játékos területeinek szétszórtságát , mindkét játékos legkedvezőbb játéka esetén.

1. példa

Bemenet

5
1 2
1 3
1 4
1 5

Kimenet

2

2. példa

Bemenet

4
1 2
2 3
3 4

Kimenet

1

Az 1. példa magyarázata

Bárhogy játszik is az első játékos, legalább két területet kell választania a \(\{2,3,4,5\}\) halmazból. Ezek közül bármely két terület között a távolság kettő.

Korlátozások

A tesztpéldák négy független csoportba oszthatók: