Напомена: ово је незванична копија задатака. Као таква, не гарантује се да ће овај сајт бити одржаван, и немојте се изненадити ако са њега задаци одједном нестану.

Kiki, a varázsló, miután elhagyta Szentpétervárat, elhatározta, hogy a transzszibériai vasútvonalon keresztül utazza be Oroszországot. Nagy megdöbbenésére vele egy fülkében utazott az ismert énekesnő Daniella Bajaga is. Kiki nagyon gyorsan rájött arra, hogy hat nap utazás Daniellával rendkívül kimerítő lesz. Daniella ugyanis folyamatosan énekelt még álmában is. Miközben az Urál-hegység mellett utaztak, és Daniella épp ismert dalát, az Orosz vonat címűt énekelte rendkívül magas hangon, téli álmából felébresztette a Yetit. A Yeti nagyon nem szereti, ha felébresztik, ezért dühösen a vonat felé indult. Itt volt az alkalom arra, hogy Kiki bemutassa varázslói képességeit, és megmentse a vonatot és utasait a dühöngő Yetitől. Kiki gyorsan reagált, és először is meghatározta a Yeti energiáját, és rájött, hogy ez \(Е\). Ezután, hogy ismét elaltathassa, létrehozott \(N\) számú kis varázslót. Mindegyikhez létrehozása pillanatában hozzárendelt egy kezdeti egyszerű varázslat energiát (\(S_i\)), valamint különleges mágia energiát ( \(M_i\)). A kis varázsló egy másodpercben vethet a Yetire az egyszerű varázslatot vagy a különleges mágiát.

Ha a kis varázsló egyszerű varázslatot használ a Yeti ellen, annak az energiája annyival csökken, mint az ő pillanatnyi energiája, ám a varázslat elvégzése után saját energiája felére csökken, és kerekítés esetén mindig kisebb egész számra csökken az energiája (pl. ha a kis varázsló ereje kezdetben 14, az első varázslattal a Yeti energiája 14-gyel csökken, után 7-tel, majd a harmadik varázslattal 3-mal, negyedszerre 1-gyel, és ezzel a kis varázsló energiája 0-ra csökkenne, és tovább ezzel a varázslattal már nem tudna több energiát a Yetitől elvenni).

Ha különleges mágiát küld a Yetire, annak annyi energiáját veszi el, amennyi az ő saját energiája, de ezzel a varázslattal annyira kimerül, hogy ezek után nem lesz képes sem egyszerű varázslattal, sem pedig különleges mágiával hatni a Yetire.

Amikor a Yeti energiája 0-ra csökken, ő ismét álomba merül, és a vonat megmenekül.

Kiki sajnos egy dolgot figyelmen kívül hagyott, mégpedig azt, hogy Yetire egy másodperc alatt, csak egy varázslattal lehet hatni (vagyis, minden másodpercben csak egy kis varázsló tud varázslattal illetve mágiával hatni rá). Ez azt jelenti, hogy semmit nem ér, hogy több kis varázsló van, ha nem készítenek megfelelő tervet a varázslatok sorrendjének végrehajtására.

A kis varázslók Kikitől várják a tervet, ő pedig titeket kért meg arra, hogy segítsetek neki a tervezésben, és határozzátok meg azt a legrövidebb időt másodpercekben, amely alatt a kis varázslók elaltathatják a Yetit (feltételezzük, hogy mindig lesz annyi energiájuk varázslat és mágia formájában, hogy ezt meg tudják tenni).

Bemenet

A szabványos bemenet első sorában két természetes szám \(N\), \(E\) található szóközzel elválasztva. A második sorban az \(S\) sorozat \(N\) eleme áll ugyancsak szóközökkel elválasztva. A harmadik sorban az \(М\) sorozat \(N\) eleme áll ugyancsak szóközökkel elválasztva.

Kimenet

A szabványos kimenet első és egyetlen sorában kiíratni azt a legrövidebb időt másodpercekben, amely alatt a kis varázslók elaltathatják a Yetit!

1. példa

Bemenet

4 53
10 3 7 12
4 5 15 8

Kimenet

6

2. példa

Bemenet

2 35
10 2
10 10

Kimenet

4

A példa magyarázata

Az első példában 4 kis varázsló van, a Yetinek az energiája pedig 53. Az egyik lehetséges mód, amint a kis varázslók 6 másodperc alatt elaltatják a Yetit a következő:

Nem létezik ennél rövidebb idő a Yeti elaltatására.

A második példában az első varázsló az első két másodpercben egyszerű varázslatot használ, aztán pedig különleges mágiát. Ezzel összesen 25-tel csökkenti a Yeti energiáját. Ezután a második varázsló a 4. másodpercben különleges mágiával még 10 energiát elvesz, és elaltatja a Yetit.

Korlátozások

Minden tesztpéldára érvényes:

A tesztpéldák 4 független csoportba oszthatók: