Напомена: ово је незванична копија задатака. Као таква, не гарантује се да ће овај сајт бити одржаван, и немојте се изненадити ако са њега задаци одједном нестану.

Jovan elhatározta, hogy az udvarukban növekedő fenyőt feldíszíti újévre. Jovan fenyőjének \(N\) csomópontja, és \(N-1\) ága van. Bármelyik csomópontról el lehet jutni bármelyik másik csomópontra egyedi módon az ágak valamilyen halmazát használva. Az \(N\) csomópont közül az \(1\)-es számmal jelölt csomópont különleges csomópont: ezt a fa gyökerének nevezzük. Az \(u\) csomópont részfája az összes olyan \(v\) csomópont halmaza, amelyekre érvényes: az \(u\) csomópont azon csomópontok halmazának eleme, amelyek a \(v\) csomópont és a fa gyökere között helyezkednek el. Az \(u\) csomópont részfája tartalmazza az \(u\) csomópontot.

Az \(i\) csomóponton \(b_i\) színű dísz van. A fa különbözőszínűségét a különböző komponensek számával definiáljuk, amelyek azonos színűek. Két csomópont akkor tartozik ugyanahhoz a komponenshez, ha egyiktől eljuthatunk úgy a másikig, hogy csak azonos színű csomópontokon haladjunk keresztül (beleszámítva az elsőt és az utolsót is).

Jovan még nem tudja, hogyan fogja feldíszíteni a fát. Ő a fán elvégez \(Q\) számú következő formájú változtatást:

\(u\) \(c\) - az u csomópont részfája összes csomópontjának díszeit Jovan kicseréli \(c\) színű díszekre.

Segítsetek Jovannak, hogy feldíszítse a fát, és írassátok ki a fa különbözőszínűségét minden változtatás után.

Bemenet

Az első sorban az \(N\) és \(Q\) számok állnak. A következő \(N-1\) sor mindegyikében két szám: \(u\) és \(v\) állnak, amelyek a fa ágait definiálják. A következő sorban \(N\) szám áll, amelyek közül az \(i\)-edik szám a \(b_i\) - a dísz színe, amely az \(i\)-edik csomóponton függ. Az utolsó \(Q\) sorban egyenként két szám: \(u\) és \(c\) állnak, amelyek a fán végrehajtott változtatásokat definiálják.

Kimenet

Minden \(Q\) változtatásra kiíratni a fa különbözőszínűségét a változtatás végrehajtása után.

Korlátozások

A tesztpéldák 5 független csoportba oszthatók:

Példák

1. példa

Bemenet

6 4
1 2
1 3
2 4
2 5
3 6
1 2 1 1 3 3
4 3
4 2
1 1
2 2

Kimenet

5
4
1
2

Magyarázat

Az első változtatás után az azonos színű komponensek a következő csomópontokból állnak: \(\{1,3\},\{2\},\{4\},\{5\},\{6\}\).

A második változtatás után az azonos színű komponensek a következő csomópontokból állnak: \(\{1,3\},\{2,4\},\{5\},\{6\}\).

A harmadik változtatás után az azonos színű komponensek a következő csomópontokból állnak: \(\{1,2,3,4,5,6\}\).

A negyedik változtatás után az azonos színű komponensek a következő csomópontokból állnak: \(\{1,3,6\},\{2,4,5\}\).